Äntligen träningsdags!!

Det är inte alltid så lätt att hinna med träningen med två mycket små barn hemma. Så jag brukar passa på under lunchen, himla skönt att få vila huvudet lite och få mer energi och bättre koncentration under eftermiddagen. Men idag har jag fri dag!

Äter frukost på morgonen 3-4h före passet och då föredras långsamma kolhydrater. Anpassar efter mitt behov (säsong, intensitet, passets längd etc), och kan bestå exempelvis av fullkornsbröd, margarin, skinka, och några skivor av nån grönsak. Naturell lättyoghurt, ibland en variant rik på protein, anpassar måltiden så protein försöker nå upp till 15-20 gram. Ibland kan jag ha i keso som ett tillägg för både näringen, smak och textur. Lite blandad nötter och nån frukt eller granola/flingor/müsli efter behov. Ett ägg med kaviar och sen kan jag inte äta en frukost utan min stora kopp the med mjölk i. (Glöm inte vatten under förmiddagen!)

Ungefär en timma före träningen äter jag en frukt, dels för mättnadskänslan (blir för hungrig annars!) och dels för ork och kvalité på passet. Löpning i skog med rötter och stenar blir ett pass med uthållighet och som kräver lite skärpa i skallen för att inte snava. Hjärnan använder kolhydrater som bränsle och att ha näring tillgänglig gör att hela passet känns bättre och jag kan träna på en högre intensitet än vad jag skulle ha kunnat utan ett litet mellis timman före.

Så nu är det dags, here i come älskade natur!